Săpunul de Marsilia: 1 produs cu 100 de utilizări

Avându-și originile în Franța, săpunul de Marsilia datează din jurul anului 1370. Pentru ca rețeta de săpun de Marsilia să fie autentică, el trebuie să aibe, fără discuții, 72% uleiuri de origine vegetală (în principal ulei de măsline și ulei de cocos, ceea ce înseamnă că este și un produs ecologic).

Ca săpun multifuncțional, poate fi folosit în moduri la care probabil că nici nu v-ați fi gândit.

1. Detergent de vase

Puteți face un detergent de vase, acasă, prin răzuirea săpunului de Marsilia și amestecarea lui cu apă fierbinte. Puteți, de asemenea, să frecați pe un burete umed, pe săpun și apoi pe farfurii. 

2. Detergent universal

Curățați podele, mobilier și covoare. Natural și economic, săpunul de Marsilia lasă un miros plăcut în casă și face podelele să strălucească. Pentru curățare, turnați 40g de săpun ras în 2l de apă fierbinte. Înmuiați în cârpa de podea și curățați ca de obicei.

Pentru suprafețele de lucru, mobilier și aparate electrice, frecați săpunul de Marsilia direct pe un burete, curățați petele apoi clătiți. Ștergeți cu o cârpă moale dacă este necesar. Pentru a curăța un covor, amestecați două-trei linguri de fulgi de săpun de Marsilia cu un litru de apă caldă. Înmuiați o perie tare în amestec și frecați covorul cu ea. Ridicați covorul și lăsați-l să se usuce.

3. Curățarea canapelelor de piele

Pentru a vă curăța canapeaua din piele, utilizați o cârpă care nu lasă scame, ușor umezită cu un amestec dintr-o lingură de săpun de Marsilia într-o jumătate de litru de apă. În timp ce curățați, tapotați ușor suprafața, iar stralucirea pielii va fi restabilita.

4. Previne apariția insectelor

Săpunul de Marsilia este un excelent insecticide natural, eficient pentru a ține insectele departe de plante. Este o soluție naturală, biodegradabilă care evită utilizarea produselor toxice pe plante și sol. Dizolvați câțiva fulgi adevărați de săpun de Marsilia în apă și pulverizați-vă plantele. Repetați la fiecare 3 zile.

5. Curăță bijuteriile

Pentru a vă curăța bijuteriile de aur, înmuiați-le timp de aproximativ zece minute într-un castron cu apă fierbinte cu o lingură de fulgi de săpun de Marsilia. Frecați cu o periuță de dinți moale, apoi clătiți. Se lasa sa se usuce pe un prosop de hartie. Pentru a curăța bibelourile din plastic, sticlă sau bronz, scufundați-le într-un vas cu apă caldă care conține câteva linguri de fulgi de săpun de Marsilia. Periați ușor cu o periuță de dinți moale și uscați cu o cârpă moale.

6. Îndepărtează petele încăpățânate

Unt, cafea, ciocolată, sânge... Săpunul de Marsilia este ideal pentru a scăpa de petele încăpățânate! Printre altele, este cu adevărat eficient pe gulerele cămășilor. Umeziți pata și cubul de săpun de Marsilia cu apă rece. Asigurați-vă că nu folosiți apă fierbinte pentru că ar „impregna” pata în fibrele îmbrăcămintei. Frecați pata cu săpun și lăsați-o să se înmoaie câteva ore. Spălați haina la mașină pentru rezultate ireproșabile!

7. Previne apariția moliilor

Moliile sunt foarte sensibile la anumite mirosuri. Săpunul de Marsilia fabricat cu ulei de măsline, acționează ca repelent, astfel încât moliile să nu fie înclinate să depună ouă și să se înmulțească în dulapuri. Țineți moliile departe de garderoba dvs. atârnând o felie de săpun de Marsilia cu ulei de măsline. De asemenea, puteți pune câteva bucăți în pliurile lenjeriei și în buzunarele hainelor. După câteva luni, săpunul se va usca, așa că nu uitați să-l înlocuiți pentru a vă asigura că este în continuare eficient.


Acestea sunt doar câteva din multiplele utilizări ale acestei comori provenite din sudul Franței, ce atestă că săpunul de Marsilia este un produs versatil care merită să fie prezent în fiecare casă și odată ce începi să-l folosești, nu te vei mai uita niciodată înapoi. Totul este să-i descoperi cele mai bune utilizări și să-l aplici în rutina ta


Comentarii

Articole similare

5 Geluri pentru curățarea tenului mixt
5 Geluri pentru curățarea tenului mixt
Despre tenul mixt știm deja că reprezintă o combinație între tipul de ten gras și cel uscat, mai exact un amestec de pete grase și uscate în diferite zone ale feței, iar acesta poate fi dificil de...
Despre uleiul de cocos fracționat
Despre uleiul de cocos fracționat
Uleiul de cocos este bogat în acizi grași cu lanț mediu care pot avea efecte puternice asupra metabolismului. Uleiul de cocos fracționat este fabricat din ulei de cocos și constă, în principal, din...