Despre uleiul de cocos fracționat

Uleiul de cocos este bogat în acizi grași cu lanț mediu care pot avea efecte puternice asupra metabolismului. Uleiul de cocos fracționat este fabricat din ulei de cocos și constă, în principal, din doi acizi grași cu lanț mediu. Atât uleiurile de cocos standard, cât și cele fracționate conțin trigliceride cu lanț mediu care furnizează acizi grași. Cu toate acestea, tipurile de acizi grași din fiecare ulei diferă.

Uleiul de nucă de cocos standard este format în principal din acizi grași cu lanț lung și are, de asemenea, un element numit acid lauric cu 12 atomi de carbon (C12). C12 și acizii grași cu lanț lung sunt îndepărtați intenționat din uleiul de cocos fracționat, astfel încât uleiul de cocos fracționat conține doi acizi grași cu lanț mediu:

- C8- acid caprilic sau acid octanoic.
- C10- acid decanoic sau acid capric.

Acești acizi cu lanț mediu sunt transportați direct în ficat, din tractul digestiv, unde pot fi folosiți ca o sursă rapidă de energie. Ei pot fi, de asemenea, transformați în corpi cetonici, compuși care pot avea efecte terapeutice la cei cu epilepsie.

Uleiul de cocos fracționat nu are gust, este inodor și, de obicei, este mai scump decât uleiul de cocos obișnuit.

Cum este obținut uleiul de cocos fracționat?

Uleiul de cocos fracționat este produs printr-un proces numit fracționare. Fracționarea este folosită pentru a separa diferite tipuri de grăsimi care se găsesc în mod natural în unele uleiuri. Diferitele puncte de topire ale grăsimilor fac posibilă fracţionarea. De exemplu, acidul lauric și acizii grași cu lanț lung au puncte de topire mai mari decât acidul caprilic și acidul capric. Prin urmare, vor deveni solide mai devreme când sunt răcite.

Fracționarea uleiului de cocos se realizează prin încălzirea uleiului peste punctul său de topire. Apoi, se lasă să se răcească, iar fracția solidă a uleiului este separată de lichid. Întregul proces de fracţionare poate dura câteva ore.

Potențialele beneficii ale uleiului de cocos fracționat

1. Poate reduce rezistența la insulină

2. Adjuvant în tratarea epilepsiei

3. Ajută la o bună funcționare cognitivă

4. Foarte bun hidratant al pielii

Cum putem folosi uleiul de cocos fracționat?

Extern:

Datorită consistenței, uleiul de cocos fracționat este cel mai bine utilizat în scopuri terapeutice. Utilizați-l ca o cremă hidratantă pentru o piele netedă și sănătoasă. El este bogat în proprietăți hidratante care ajută la calmarea și înmuierea pielii, ajutând în același timp la combaterea vergeturilor. Dacă îl aplicați după bărbierit, poate ajuta la prevenirea mâncărimii și a umflăturilor după ras, lăsându-vă o piele netedă și strălucitoare. Utilizați-l ca ulei de masaj. Fiind atât inodor, cât și incolor, poate fi amestecat cu orice ulei esențial. Ca ulei purtător, hidratează pielea și răspândește parfumul uleiului esențial, făcând ca parfumul să dureze mai mult. Uleiul de cocos fracționat este o alegere excelentă de ulei de masaj, deoarece consistența lui ajută, de asemenea, mișcările de masaj blânde și ușoare.

Intern:

Este adesea folosit ca supliment alimentar, 1-3 linguri pe zi fiind o recomandare comună de dozare sau poate fi folosit ca ulei de gătit.

Comentarii

Articole similare

5 Geluri pentru curățarea tenului mixt
5 Geluri pentru curățarea tenului mixt
Despre tenul mixt știm deja că reprezintă o combinație între tipul de ten gras și cel uscat, mai exact un amestec de pete grase și uscate în diferite zone ale feței, iar acesta poate fi dificil de...