Creme pentru micșorarea porilor

Cele mai bune creme de micșorare a porilor vă pot oferi îngrijirea optimă de care aveți nevoie, dacă ați avut de-a face cu pori dilatați în ultima vreme. Deși nu vă puteți face porii să dispară, agenții de minimizare a porilor vă pot ajuta să-i curățați și să îi rafinați.

Motivul pentru care porii pot părea mai mari este că reziduurile acumulate pe parcursul zilei pot rămâne prinse în por și pot extinde porul în sine, făcându-l mai mare. Există mai multe tipuri de produse care pot ajuta la minimalizarea și rafinarea porilor: creme cu acțiune exfoliantă, creme care ajută la micșorarea aspectului porilor și baze de machiaj, iar modul de funcționare este diferit pentru fiecare.

Cele exfoliante 

Acționează prin îndepărtarea celulelor moarte de pe suprafața epidermei. Această exfoliere se poate face: fizic (cu ajutorul unor mici particule abrazive), chimic (cu ajutorul alha-hidroxi-acizilor AHA sau beta-hidroxi-acizilor BHA) sau enzimatic (cu enzime extrase din fructe: papaină din papaya, bromelină din ananas). Eric Favre Quartz Gomaj este un exemplu de produs de exfoliere fizică, fiind îmbogățit cu particule fine de cuarț, un exfoliant natural delicat ce ajută pielea să își recapete aspectul catifelat și luminos prin îndepărtarea celulelor moarte și stimularea micro-circulației. În cazul în care sunteți adepții exfolierii chimice, spuma de revelare a strălucirii naturale dr.brandt este pentru dvs! Inspirată de Dermaplaning, această cremă-spumă este ajutată de conținutul de AHA și instrumentul fără lamă, să îndepărteze celulele moarte ale pielii, lăsând tenul neted, mai radiant, super-hidratat, în doar 60 de secunde.

Cele care ajută la minimalizarea aspectului porilor 

Fie că apelați la o cremă cu retinol sau că preferați produsele cu pudre ușoare de difuzie, implementarea unui regim de skincare este esențial pentru a minimiza aspectul porilor. Curățați-vă bine fața (mai ales înainte de culcare!), exfoliați-vă o dată pe săptămână și folosiți protecție solară! Gelul matifiant dr.brandt este un bun aliat în rutina dvs de îngrijire, atunci când vă luptați cu un ten mixt-gras și pori măriți. Având o consistență ușoară, ce matifiează și hidratează până la 8 ore, minimalizează aspectul porilor și al imperfecțiunilor, datorită tehnologiei smart sponge (absoarbe uleiul în exces și hidratează tenul) și pulberilor de difuzie. Dacă optați pentru un retinol, crema intensivă cu retinol Indeed Labs, poate fi folosită și pe tenul cu acnee, stimulând sinteza de colagen și luptând cu imperfecțiunile și roșeața.

Bazele de machiaj

Acestea acționează prin umplerea și netezirea porilor, iar unele sunt îmbunătățite cu principii active ce ajută tenul, în timp. Trebuie îndepărtate, însă, la finalul zilei de pe ten. Pore Refiner Primer este un primer ce rafinează porii, fiind folosit singur sau sub machiaj. Ajută diminuarea imediată a aspectului porilor și imperfecțiunilor, matifiează pielea și o netezește.

Comentarii

Articole similare

5 Geluri pentru curățarea tenului mixt
5 Geluri pentru curățarea tenului mixt
Despre tenul mixt știm deja că reprezintă o combinație între tipul de ten gras și cel uscat, mai exact un amestec de pete grase și uscate în diferite zone ale feței, iar acesta poate fi dificil de...