Ce ar trebui să faci când suferi de mâncărime a scalpului?

Nimănui nu-i place să aibă mâncărimi ale scalpului! Și poate fi un semn că ceva este dezechilibrat și că corpul tău poate suferi de hiperaciditate. Iată câteva dintre sfaturile noastre de top pentru a vă ajuta să atenuați simptomele.

Ingrediente: Indiferent dacă cumpărați șampon sau produse de îngrijire a pielii, trebuie să verificați ingredientele și valoarea pH-ului. Și valoarea pH-ului ar trebui să fie în intervalul acid (adică, între 0 și 5,5). S-ar putea să aveți mâncărimi ale scalpului deoarece aveți o reacție alergică la anumite ingrediente. Cel mai bun mod de a elimina această cauză este să citiți cu atenție lista de ingrediente de pe sticlele de șampon și balsam. Parabenii, siliconii și formaldehida sub formă de hidantoină sau surfactantul lauril sulfat de sodiu pot declanșa reacții alergice și pot pune scalpul sub stres.


Mai puțin înseamnă mai mult: când vine vorba de spălarea părului și a scalpului, nu este nevoie de mult să exagerezi.

Acesta poate fi cu siguranță cazul când folosești prea multe produse de îngrijire și coafare sau le folosești în volume excesive. Depunerile rămase pe scalp pot perturba în curând echilibrul. De regulă, ar trebui să utilizați o bucată de șampon de mărimea unei nuci pe părul lung și o stoarcere de mărimea unei alune pentru părul mai scurt. Aveți grijă să vă spălați părul cu apă călduță. De asemenea, vă recomandăm să luați uscătorul de păr la o temperatură scăzută și să vă uscați părul cu aer rece. Ar trebui să utilizați produse specializate numai dacă aveți nevoie cu adevărat.


TLC zilnic: Încearcă să dai scalpului tău un TLC suplimentar în fiecare zi. Un masaj rapid cu vârful degetelor sau o perie cu peri naturali va face ca sângele să curgă și va stimula producția de sebum, care menține scalpul frumos și umed. În timpul lunilor de vară, asigurați-vă că vă protejați scalpul de prea multe radiații UV și evitați să se ardă de soare.

Echilibrul acid-alcalin

Simptomele hiperacidității se fac cu siguranță cunoscute și totuși este greu de diagnosticat. Problemele cu scalpul sau părul ar putea fi un semn de avertizare. La fel este și cu pielea ta. Acesta poate fi modul în care corpurile comunică că ceva este dezechilibrat. De asemenea, s-ar putea să te simți obosit tot timpul, să suferi de dureri de cap sau să descoperi că întregul tău corp este doar sensibil. Trecerea pe termen lung la o dietă alcalină poate ajuta la restabilirea echilibrului acido-alcalin al corpului.

Susanne Kaufmann a dezvoltat o linie de îngrijire a părului formată din șapte produse extrem de eficiente.

Dacă scalpul dumneavoastră este stresat, vă recomandăm șamponul Sensitive. Contine extract de nalba si cheratina pe baza de plante din germeni de grau, care au un efect calmant si calmant asupra scalpului. Va trebui să-l folosești doar de câteva ori înainte de a începe să simți că stresul de pe scalp este ușurat.

Elixirul de păr oferă alinare pentru scalpul extrem de stresat în cel mai scurt timp. Acest ser extrem de eficient conține un complex de vitamine, biotină și ingrediente active din mătase, nalbă și germeni de grâu pentru a hrăni intens scalpul și a ușura orice iritație. Puteți fie să aplicați serul înainte de a vă spăla părul, fie să îl lăsați peste noapte pentru a-și face magia. Sticla are chiar un design special, astfel încât să poți aplica serul direct pe zonele afectate pentru regenerare rapidă garantată.Comentarii

Articole similare

5 Geluri pentru curățarea tenului mixt
5 Geluri pentru curățarea tenului mixt
Despre tenul mixt știm deja că reprezintă o combinație între tipul de ten gras și cel uscat, mai exact un amestec de pete grase și uscate în diferite zone ale feței, iar acesta poate fi dificil de...